Road to Rotterdam

Met nog minder dan zeven weken te gaan zijn de trainingen in volle gang. Samen met Vincent van Beek vanaf de laatste marathon (NK in Amsterdam) direct naar de tekentafel gegaan, praktisch gezien dus al 4 maanden in training!

Om mezelf te motiveren combineer ik een aantal aspecten binnen het hardlopen:

Afwisseling – Snelheid – Omgeving – Beloning

Hierbij per onderdeel de highlight deze trainingscycli:

Afwisseling: Zoals te zien is op de gehighlighte foto een training bij Dominic samen met trainingsmaat Philip. Een afwisseling van patronen door zaterdagavond een intervaltraining te doen, daar te blijven slapen en zondag volledig focus te kunnen hebben op een duurloop van 34km met 2x5km op marathontempo.

Snelheid: Een ultieme opsteker was het NK 10km in Schoorl waar ik een snelheid behaalde op de 10km waar ik alleen over kon dromen. Een pace van 3:05 gemiddeld zorgde voor een eindtijd van 30:53. Helemaal gezien de marathonspecieke training zeer goud.

Omgeving: 27 februari om 07:30 de auto ingestapt, al volledig in hardloopkledij, om naar mijn zus te gaan. Hier een prachtige loop gemaakt vanuit het stadshart van Haarlem, via Zandvoort naar Langevelderslag en terug via Hillegom en Bennebroek. Super door de duinen gelopen en de routes van Garmin Connect hadden er een waar nulzand-circus van gemaakt. Veel herten gezien en mooi de marathonblokken kunnen uitvoeren binnen de 36,01 km. https://www.strava.com/activities/8629786352

Beloning: Via sponsor Loopwijzer nieuwe Aeroswift racetights gekregen en tegelijkertijd sportvoeding via DailyRun ontvangen. Een ware verademing tijdens het lopen waardoor een beloning achteraf minder nodig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *