Road to Rotterdam: 6 weken

Met nog 6 weken te gaan tot het feest gaat beginnen neem ik jullie graag mee in mijn volumeweek van dinsdag tot en met maandag per dag verslaggegeven (standaard elke maandag een update als “Road to…” of “Wedstrijdverslag”:

Dinsdag: dubbeldag

Ochtend: met Gerjan een Fartlek training. Nieuw op het programma en prima uitgevoerd in de sneeuw. 5:00 tempo met intervals.

Direct door om de nieuwe kleding te laten bedrukken met de Loopwijzer, Dailyrun, HM Sportmassage & Veel Fitter foodcoaching logo’s.

Middag: Deze kleding weer ophalen met 11km loop

Woensdag: baantraining

Pittige baantraining opt programma. 10x1000m van 3:10 naar 3:00. Begonnen met een 3:06 en de progressie toch willen doortrekken. Dat resulteerde in 5 intervals onder de 3:00 (haha). Direct van de gelegenheid gebruikt gemaakt om de website te lanceren op Insta, Facebook, Strava & LinkedIn! Speciale dank aan Andrew (Taylor Trainingen) voor het idee en de sparsessies.

Donderdag: trap en dubbele training

Ochtend part 1: Met nog redelijk stramme benen van de baan en veel te versleten Zoom Fly 4’s een pijn in mijn heup gekregen. Bij de laatste 15min van de trap (3:22 p/km) weer een herkenbare pijn aan de heup. Gelukkig bij thuiskomst redelijk stabiel gebleven.

Ochtend part 2: 2 uur later genoeg goesting en drang om de heup te testen met de 2de 10km loop. Dit combineerde ik met parcoursverkenning (later meer): https://www.strava.com/activities/8646712333

Vrijdag: #Dailyrun

5:40 de deur uit om de wekelijks terugkerende #DailyRun te doen met de ochtendploeg van Almeerse strijders. Dit keer een recordopkomst: met Tim Meijer naar Almere Buiten gelopen om daar Vincent, Johan & Tobias te meeten. Cadeautjes deze gegroepeerde loopjes. 17km a 4:30 met twee vingers in de neus door de dikke mist. Wees welkom!

Savonds naar de nieuwe locatie van Hans Metselaar op de Markerkant om mijn benen onder handen te nemen en mijn rug los te maken, perfecte timing!

Zaterdag: 5x15min @3:18

Met een kleine argwaan wat betreft mijn heup een redelijke tegenzin als ik aan deze training dacht. Enfin, Fred netjes voor de deur als aangewezen meefietser en beste maat. Twee bidons met Drink 320 van Maurten mee en gaan. Bijzonder gemakkelijk voelde het, de blokken met een minimale rust van 1 minuut 30 ertussen. Tijdens het tweede blok komt er opeens een fietser zowat op onze achterkant inrijden: FEDERICO! Mijn Italiaanse held kwam ook nog als verrassing meefietsen. Als je denkt dat de euforie stopte kwamen mijn zoontje en lieve vrouw ook nog het “parcours” op. Supertraining van 27km a 3:25, bijzonder zoveel dierbaren om me heen: https://www.strava.com/activities/8656323081

Zondag

“Zondag wil ik gebruiken als dag om met mijn gezin te zijn en niet aan lopen te denken” (Essink, 2023)

Maandag: 4x2km HM-tempo @3:10 + herstel

Na een succesvolle meeting voor mijn studie (2de graads bevoegdheid docent economie) een halve marathon training opt programma: 2x4km in het Vondelpark knallen, waar het ooit allemaal begon tijdens mijn eerste marathon….

In de middag met mijn vrouw op de fiets nog een herstelloop om mijn zoontje op te halen bij de opvang: daddycation

Afsluiten met een knal, tot de volgende maandag na de CPC-loop

Beste loopweek van 155km. Komende zondag 14:30 CPC loop: volg me op nummer 179!

Ciaoooo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *