Road to Rotterdam: 42,2km in 2:35 + NR

Met nog 4 weken te gaan tot het NK Marathon neem ik jullie graag mee in mijn herstel/prestatie/marathontraining-week van maandag tot en met maandag (uitzonderlijk 8 dagen) per dag verslaggegeven:

Maandag: herstellen van CPC en Amstelfysio

Met een dikke grijns op mijn gezicht de maandag in troosteloos weer productief begonnen met een herstelloop van 60 minuten. De 1.07 van de CPC verwerken, ik kwam voor meer maar gezien de omstandigheden een super resultaat!

In de middag naar partner Amstelfysio voor een loopanalyse met Runeasi. Tot een aantal mooie inzichten gekomen door de techniek met G-krachten. Vooral de heup met oefeningen verstevigen als pre-workout en efficiëntie vergroten door looptechniek tweaken.

18:00 naar HM Sportmassage om de CPC te verwerken

Dinsdag: loopband bij SportCity

Soms zijn er van die dagen dat je je weerstand boven het stoïcijns buiten-lopen moet verkiezen. Deze dinsdag was zo’n dag.

Met een ouderavond op het ROC in het vooruitzicht en troosteloos (wederom) weer in de ochtend. Toch er voor gekozen om bij mijn vrienden van SportCity Markerkant 70 minuten rustig te trainen op de loopband. Toch stiekem behoorlijk natgeregend in de 2km (omlopen notabene..) om er heen te komen.

Thuiskomend zeer voldaan en met een drukke schooldag gecombineerd met een ziek zoontje een zeer goede keus. Soms even trots en eer aan de kant zetten om het grotere plaatje in te zien.

Woensdag: dubbele (baan)training

The word is out: ik ga het Nationaal Record Parkrun aanvallen. Via Almere Deze Week de vooraankondiging van de poging. Deze ochtend dan ook gebruikt de golvende Z1&Z2 op het nieuwe parcours van de Beatrixparkrun te doen. Vooral de Z2 maximaal benut om de chicane te testen om deze vol snelheid door te komen. Lang verhaal kort, ik kwam niet met meer goesting voor de recordpoging thuis…

In de namiddag onder leiding van Paul een marathonblokken-training opt programma. Geestdodend (saai) maar prima uitgevoerd op een mooie droge atletiekbaan. Stukje snelheid in de benen was gold.

Donderdag: uur ziel onder de arm

Die dagen dat het gewoon niet loopt. Van zowat huilend achter de buggy met veel te veel rolweerstand tot gewoon je conditie niet meehebben. Op naar vrijdag!

Vrijdag: #Dailyrun hard edition

Met de recordpoging zaterdag om 9:00 een uur Z2 lopen met de #ochtendploeg #all-in or nothing. Vincent presenteerde de nieuwe Dailyrun-shirts. Tempo zat er goed in vanaf de start met Tim, Johan & ons Vincent.

Einde ochtend langs Michael van Veel Fitter Foodcoach om de voedingsplannen door te nemen en de Beet It! shots op te halen, thanks makker!

Zaterdag: Nederlands Record Parkrun 15:00

Alle negatieve gedachtes over de vorm en parcours omgezet in een nieuwe NR! Met 15:00 over de 5km een bijdragen kunnen leveren om het NR naar almere te brengen. Lees het volledige wedstrijdverslag voor meer context!

Speciale dank aan de vrijwilligers van de Parkrun en alle liefde van familie, vrienden en medelopers!

Zondag

“Zondag wil ik gebruiken als dag om met mijn gezin te zijn en niet aan lopen te denken” (Essink, 2023)

Afsluiten met een knal, maandag een marathon in 2:35 en middag herstelronde

De laatste omvangsweek voor de Rotterdam Marathon begonnen met Philip. 42,2km Oostvaardersplassen met 10x2km op 3:15-3:19. Beviel erg goed en bovenal erg fris bij thuiskomst.

De regen maakte het een taaie aangelegenheid voor ons, maar ook voor de meefietsers. Dank besti Fred & Miranda voor de ongekende support!

De dag afgesloten met een (regen)herstelloop om de 50km binnen te harken.

Vorm zit goed, kop ook goed nu het laatste stapje tot de 2:20-2:23!

Tot de volgende xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *