Nationaal Record Parkrun in 15:00!

Yes! Het nationaal record parkrun Nederland van 15:07 verbroken onder zeer uitdagende omstandigheden. Met onder andere 7 chicane in 800 meter een tactische en spectaculaire strijd.

Geladen met carbs en de bietenshots van Michael Nasibdar met frisse tegenzin vanuit Voorthuizen (weekend weg met ouders🥰) naar de Beatrixpark parkrun . Waarom de tegenzin? Omdat mijn poging waanzin was, in mijn hoofd, vanwege de parcoursaanpassing waardoor er rond de 30 bochten zaten in 5km.

Het krantenartikel met de vooraankondiging stond al in Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland zou ook aanwezig zijn. Een druk maar ook goesting om er het beste van te maken!

Aangekomen in het Beatrixpark samen met Daniel van Beek en een flinke support in het park van onder andere coach Vincent van Beek van Loopwijzer genoeg steun om te gaan knallen!

Hard from te start en zo min mogelijk verval in de bochten was de strategie. Met een eerste kilometer van 2:54 een voorsprong te pakken (3:01 moest ik gemiddeld lopen).

Eerste bochtenparade met minimaal verval overleefd, ronde 2/2 kon beginnen. Het werd taai, vooral mentaal om na elke bocht weer aan te zetten met volgelopen benen…

Een snelle laatste kilometer was noodzakelijk om het parcoursrecord neer te zetten. Met een verwoestende eindsprint op de mooiste promenade van Almere een 3:01 per km genoteerd. Goed voor een verbetering van het NR met 7 seconden: 15:00:49

Onderstaand presenteer ik trots de huidige gegevens van Parkrun NL. De volledige reportage is te zien op Omroep Flevoland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *