Road to Rotterdam: 165 week met een dubbel 🙂

Al helemaal warmgelopen op de Coolsingel de verslaglegging van de laatste volumeweek. Deze week kende twee gezichten. Van een super-marathon in 2:35 naar een piepend en krakend lichaam van de belasting. Van dinsdag t/m maandag materiaal: enjoy!

Dinsdag: Marathon-herstelloop

Vandaag niks meer dan een ordinaire herstelloop. De maandagmiddag na de marathon(training) al even de benen in de regen losgelopen. Nu mocht ik weer kennis maken met the tears from heaven.

Wel leuk toen ik de pop-up van mijn mail kreeg met het belangrijkste parkrun nieuws. Made it, samen met mijn trotse trainer Vincent, to the newsletter. Mooi verslag om nog even de euforie van deze geslaagde ochtend te herbeleven.

Woensdag: dubbele (baan)training

Omdat ik als een jack russell altijd direct naar buiten wil om te lopen vind ik een baantraining om 17:00 relatief laat. Daarom vandaag ook weer een dubbele woensdag.

’s Ochtends met de Shockerz liveset “Best of Both” van D-Sturb & Vertille in de oren prima geflaneerd door het wilgenbos. De loop geëindigd met een begroeting van Selina & Luc

’s Avonds een prima nauwkeurigheidsfoutje. Door verkeerd aflezen in plaatst van 8 keer 1000m er 10 keer 1000 meter van gemaakt. Heup voelde niet helemaal goed aan maar ik boorde er best vriendelijk doorheen.

Donderdag: 15x400m

Net als vorige donderdag liep deze donderdag ook niet helemaal lekker. 15x 400 meter op 3:10 opt programma. Op papier heel doable, met de vermoedheid in de benen van de avond en maandag ervoor, blokken aftellen. Bij thuiskomst alles in de 3:03 gelopen, dat verklaarde de heftigheid. On to the next day

Vrijdag: #Dailyrun full pack

Nieuw record te pakken: 5:50 wakker, 5:55 de Garmin buiten gestart met Tim. Progressieve loop was het idee, door de episch harde wind was daar sowieso geen ontkomen aan. 6 man sterk, sterke verhalen uitwisselen en nog het tempo met Tim erin de laatste paar kilometer.

In de middag helaas wat teruggevallen in slechte eetgewoontes. De boog kan niet altijd gespannen zijn…

Zaterdag: Zwaarste training van het blok 4x5k + ROTTERDAM

Vandaag was het zover: de laatste zware training! Afsluiting van het behoorlijke trainingsblok. De 100km+ weken vanaf 5december komen tot een end. Alleen eerst deze training:

Met licht maagzuur van de troep van vrijdag geen ideale start om 4x5km 3:19 p/km te pompen. Maurten drink 320 100 caf 2maal mee zonder te ontbijten. Weersvoorspelling: klein buitje met windkracht 5, what else…

Na een 4km inloopsessie startte ik het eerste blok.. 3:20 en benen die vollopen? Het kan kennelijk in deze fase van de trainingsopbouw, dit werd een lange…. De liveset van Adjuzt maar omgewisseld voor een uptempo rag-set. Het buitje werd één regenhoos. Gelukkig rolde ik wel in het tempo!

Het 3de blok gecombineerd met de ongunstige wind in het 4de blok maakte dit de zwaarste training tot nu toe. Kramp in de kuiten? Nooit gehad maar nu wel…

Het zat erop: Op naar het verrassingsweekend, de locatie (aka Rotterdam) losgepeuterd, verder wel een verrassing haha. En wat voor één, een kamer met uitzicht op de mooiste brug van Nederland. Onwijs leuk geregeld door mijn lieve vrouw.

Nog een paar meter op de Coolsingel gewandeld, Japans gelunched, lekker gedinerd en gaan slapen met een adembenemend uitzicht, genieten samen!

Zondag

“Zondag wil ik gebruiken als dag om met mijn gezin te zijn en niet aan lopen te denken” (Essink, 2023) Wel kon ik het niet laten om de laatste 15km van de Rotterdam Marathon in de stromende regen te lopen. Dit resulteerde in 165km haha:

Afsluiten met een knal, maandag een flinke marathon-interval-training & Vaporfly’s 3

En ik maar denken dat de taper was ingezet. Toch een flinke interval training met marathonblokken.

Het mindere is/was dat ik tijdens de tempo’s een ongekende last kreeg van mijn achillespees….

Morgen direct naar Hans Metselaar en kijken hoe we de schade kunnen beperken. Toch een week met twee gezichten zoals de titel al deed vermoeden..

Gelukkig wel eindelijk de Vaporfly kunnen kopen, thanks DailyRun!

Tot de volgende xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *